Yokohama-Singapore: Peace Boat

Henki ei ole oikein puhutellut kirjoitushommiin viimeisten viikkojen aikana. Blogi on jäänyt jälkeen, mutta eipä siihen mitään muuta syytä ole kuin motivaation puute ja laiskuus. Jatkan pehmeällä laskulla eli pienellä kuvakoosteella Japanista Singaporeen. Kuvat ovat tällä kertaa artikkelin lopussa.

Olimme yhteydessä japanilaiseen Peace Boat -järjestöön vapaaehtoistyöpaikan toivossa. Tiesimme, että heidän järjestämänsä risteilyt starttaavat Japanista pari kertaa vuodessa. Saimme kutsun haastatteluun järjestön toimistolle Tokiossa viime kesänä. Haastattelun jälkeen asiasta ei kuulunut mitään vähään aikaan ja me olimme jo matkalla Koreaan. Olimme yllättyneitä, kun Peace Boat otti meihin yhteyttä ja ehdotti, että tulisimme mukaan risteilyn ensimmäiselle etapille luennoitsijoina.

Suostuimme kutsuun ja se tietysti tarkoitti sitä, että meidän oli valmisteltava viisi tai kuusi täysimittaista luentoa täysin nollasta. Käytimme pari viikkoa valmistautumiseen Tokiossa. Asuimme amerikkalaisen Richardin luona Shinagawassa. Hän työskenteli lentäjänä, mutta oli kotona parantelemassa katkennutta akillesjännettään. Richard asui kahdestaan nuorimman poikansa kanssa, joka kävi vielä koulua Tokiossa.

Lähtöpäivän aamuna heräsimme aikaisin ja poljimme Shinagawasta Yokohamaan. Matkaa oli kolmisenkymmentä kilometriä ja aamuaikaisella pyöräily sujui helposti. Söimme aamupalaksi nuudeleita perillä satamassa ja siirryimme terminaaliin. Pienen sekoilun jälkeen saimme pyörät henkilökunnan avustuksella laivaan. Kaikki oli kunnossa ja pyörätkin saivat ikioman hytin.

Risteilyaluksella oli noin tuhat matkustajaa ja kolmesataa miehistön jäsentä. Matkustajat olivat japanilaisia ja suurin osa heistä oli jo hieman varttuneempaa ikäpolvea. Peace Boat on tunnettu maailmanympärimatkoistaan ja monet eläkkeelle jääneet japanilaiset haluavat matkustaa turvalliseksi kokemassaan ympäristössä.

Laivalla tutustuimme koordinaattoriimme Samiin ja tulkkeihimme. Cameron, Ikumi ja Mia olivat kaikki mukavia ja heidän kanssaan oli helppoa työskennellä. Teimme yhdessä töitä tiiviisti ja ystävystyimme nopeasti. Oli mahtavaa huomata kuinka ammattimaisesti he työskentelivät, vaikka heillä ei varsinaista alan koulutusta ollutkaan.

Meille pyydettiin avuksi myös joukko vapaaehtoisia matkustajia, jotka auttoivat meitä luentojen valmisteluissa ja tiedottivat niistä muille matkustajille. Heidän kanssaan oli hauskaa, vaikka välillä kielimuuri hidasti kommunikointia.

Kymmenen päivää meni nopeasti, sillä aikataulumme oli melko kiireinen ja koko ajan tuntui olevan jotain ohjelmaa. Yhtenä vapaapäivänä pysähdyimme Kiinan Xiamenissa ja pistäydyimme kaupungilla. Muutaman tunnin kävelyn jälken palasimme takaisin laivalle tekemään hommia.

Luentomme valmistuivat aina viimetipassa ja välillä valmistautumiseen käytettävä aika loppui kesken. Ajan puutteesta johtuvat tekniset ongelmat olivat turhauttavia, mutta kaikenkaikkiaan kaikki luennot menivät hyvin ja ihmiset pitivät niistä. Puhuimme muun muassa matkustamisesta, pyöräilystä, valokuvauksesta, ihmisiin tutustumisesta ja kuuntelemisen tärkeydestä. Laivalla oli meidän lisäksemme luennoimassa tokiolaisen yliopiston professori ja tunnettu japanilainen journalisti, joten välillä tuntui, että emme ehkä olleet oikeassa paikassa, mutta ihmiset tykkäsivät meistä, sillä materiaalimme oli helposti lähestyttävää.

Matka meni ohi nopeasti, vaikka olin ajatellut, että laivalla saattaisi olla tylsää. Kokemus oli todella opettavainen ja vaati etenkin minulta uusien asioiden omaksumista ja heittäytymistä. Jos olisin luottanut omaan ensireaktiooni, niin olisin vastannut kutsuun kieltävästi, koska en pitänyt itseäni kovin kummoisena luennoitsijana. Ajattelin, että meitä verrattaisiin ihmisiin, jotka tekevät vastaavia hommia työkseen. Onneksi kaikki meni hyvin ja voin nyt sanoa, että olisin nyt yhtä erittäin mukavaa kokemusta köyhempi jos olisin jättänyt menemättä laivalle. Ilmapiiri Peace Boatilla oli positiivinen ja oli hienoa olla kiinnostavien ihmisten seurassa.

Laiva jätti meidät Singaporeen. Tiimimme joutui lähtemään opastamaan matkustajia erilaisille kierroksille. Kiertelimme muutaman tunnin kaupungilla kävellen ja palasimme laivalle hakemaan tavaroitamme. Päätimme odottaa ystäviämme terminaalissa hyvästelläksemme heidät kunnolla. Kun he lopulta saapuivat retkiltään, oli jo ilta.

Hyvästien jälkeen ihmettelimme terminaalissa, että missä viettäisimme yömme. Kaupungin puistoihin on mahdollista leiriytyä, mutta siihen tarvitaan virallinen lupa. Luvan pystyi ostamaan automaatista, mutta meille selvisi, että luvat oli jo myyty loppuun kyseiselle päivälle. Juttelimme hetken paikallisten maastopyöräilijöiden kanssa ja heidän mielestään oli ihan turvallista nukkua ulkona. Päädyimme lopulta nukkumaan satamassa Peace Boatin lähistöllä.

Depart Ceremony

Sam's Speech

Off We Go

Emergency Drill

Fuji-san

Dinner With Greg And Matsumoto-san

Guest Educator Introduction

Talk Radio Style

Bike Workshop

Picture Frame

Amie Talking About Listening

Poster

With Sam & Cameron

With Mickey-san

Female Fans

Our Team

Bikes Ready For South-East Asia

Sleeping In Singapore

Terveiset Georgetownista,

Olli

Comments

 1. Jaakku says

  Love boat. ;) Sweet.

  Hyvää reissua teille! Tämän blogin ansiosta olemme alkaneet vaimon kanssa miettiä samantyyppistä pyörämatkailua.

 2. says

  Ihan mieletön reissu! Nyt vasta löysin teidän bloginne ja tuli samantien selailtua melkein kaikki kuvat läpi. Ja komeita kuvia ovatkin! Oli ihana nähdä, että olette autelleet hätää kärsiviä eläimiä matkan varrella ja reissanneet rennolla otteella. Itse olen pyöräillyt vain Euroopassa, mutta pidempi pyöräreissu on ollut jo pidemmän aikaa haaveissa. Tällä hetkellä tukikohtamme on muuten Malagan lähistöllä josta tekin reissunne aloititte :) Kaikkea hyvää matkanne varrelle!

  Tiina, Kinttupolulla

  • Olli says

   Moi,

   Kiitokset kommenteista! Mukavaa huomata, että on vielä muutama lukija jäljellä. On tullut kirjoiteltua harvakseltaan. Matkantekokin on hidastunut ja olemme taas olleet paikallaan jo viisi viikkoa. Toisaalta ihan hauskaa, että löytyy paikkoja, jonne on helppoa jäädä jumiin.

   Tarkoitus olisi lähteä kohta polkemaan, mutta sitä ennen pitäisi varmaan täyttää pari aukkoa tänne blogiin.

   Olli

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>